Fotbollsresor & Fotbollsbiljetter Everton

Everton FC

Grundad: 1878
Smeknamn: The Toffees & The Blues
Ort: Liverpool, England
Arena: Goodison Park
Kapacitet: 39 572

Fotbollsresor Everton

Everton från Staden Liverpool är en av Englands mest anrika fotbollsklubbarna. Everton har faktiskt rekordet för antal spelade säsongen i den högsta serien i England. Idag är Everton lillebror i sin egen stad till lokalkonkurrenten till Liverpool FC, men under vissa perioder har lagen faktiskt varit i princip jämbördiga. Flertalet av Evertons hemmamatcher är slutsålda långt i förväg, givetvis är matcherna mot de klassiska storlagen som Arsenal, Chelsea, Tottenham och Manchester United slutsålda. Derbyt mot Liverpool är alltid slutsålt oavsett vad. Om du vill vara garanterad på att få tag i en matchbiljett till Evertons hemmamatcher är det bäst att vända dig till en svensk biljettleverantör som erbjuder fotbollsresor med hotell och flyg och även enstaka matchbiljetter. 

Var köper man en fotbollsresa till Everton?

Oavsett om du letar efter enbart matchbiljetter eller en hel fotbollsresa till Everton så har du hamnat på rätt sida. Vi samlar alla trygga biljettförsäljare och resebyråer som erbjuder Everton biljetter och paketresor och ger dig som resenär en möjlighet att få en överblick över marknaden och se olika erbjudanden.

Det finns flertalet sportresebyråer på marknaden men priserna kan variera oerhört mycket!

Goodison Park

Goodison Park i Liverpool är hemmaarenan för Everton FC och är en av de äldsta och mest klassiska arenorna i Premier League. Många arenor i England har använts för Rugby och andra sporter och events, men Goodison Park har i princip enbart använts för fotboll. Om du besöker Merseyside-derbyt kommer du få uppleva en av de största matcherna i England.

Goodison Park ligger beläget cirka fyra kilometer nordöst om centrala delarna av Liverpool. Goodison Park ligger mellan Stanley Park och ett bostadsområdet. Det går relativt enkelt att promenera till arenan från centrala Liverpool. Det går även flera busslinjer till fotbollsarenan, under matchdagarna finns det även specialbussar från järnvägsstationen Sandhills till Goodison Park.

Hur flyger man till Liverpool för en fotbollsresa?

När du ska på en fotbollsresa till Premier League och se Everton, måste du flyga till England och i princip till Manchester. Till Manchester flyger du enkelt från de flesta större flygplatserna i Sverige och Norden. Man kan flyga till Liverpool direkt men då krävs en mellanlandning på någon av Londons flygplatser och priserna stiger snabbt i pris.

Saker att göra i Liverpool

Liverpool har gått från de senaste decennierna från att vara en sliten industri/hamnstad till att bli ett kulturellt centrum. Flertalet av de gamla byggnaderna i staden har nu gjorts om till museer och konstgallerier, I Liverpool hittar du även utmärkt shopping. Ytterligare en sak du inte vår missa i Liverpool är att ta färjan över floden Mersey!

Var kan jag boka hotell i Liverpool?

Det absolut enklaste om du bara vill boka ett hotell i Liverpool och redan har köpt biljetter på egen han är att boka via Booking.com eller hotels.com och ta del av deras tusentals olika erbjudanden!

Everton biljetter och Resor

Åk på en fotbollsresa till Everton och Beatles hemstad Liverpool. Planerar du in din resa kan du se det otroliga derbyt mellan Everton och deras ärkerival Liverpool FC. Everton var med och bildades redan 1878 och var en a v de grundande lagen i den engelska ligan och är en av de absolut mest framgångsrika lagen i England. Man brukar förknippa staden med tre saker. Dels är Liverpool hemstad åt kanske världens genom tiderna största musikgrupp, The Beatles med musiklegenderna Paul McCartney, George Harrison, Ringo Star och John Lennon. Liverpool är även känd som Storbritanniens näst största exporthamn och där den världskända båten RMS Titanic var registrerad i. Men det kanske mest kända Liverpool har är sina två stora fotbollslag Everton FC och Liverpool FC. 

Både innan eller efter du har varit på en fotbollsmatch i Liverpool finns det otroligt mycket att göra i Liverpool. Förutom stora utställningar om allt från The Beatles till Brittisk historia finns det många museer och teatrar att besöka. Staden erbjuder även shopping och ett storstadsliv med fina restauranger och caféer. The Blue House och The Stanley Park är två populära samlingsplatser för Everton från hela världen. Här brukar Everton fansen samlas främst för att fukta strupen, ta en bit mat och hetsa upp stämningen inför matchen. 

Köp en fotbollsresa till Everton och få resa, boende på kvalitativa hotell och matchbiljetter i ett och samma paket. Det finns andra alternativ och det är att enbart köpa matchbiljett separat och boka ditt hotell på egen hand.