Tjäna pengar

Tjäna pengar

Tjäna pengar till laget, föreningen eller till klassen är något de flesta grupper gör under årens lopp när man ska spara ihop pengar till en resa som träningsläger eller en cup utomlands. När man ska åka på ett träningsläger till Spanien, Cypern eller Portugal till exempel kan det vara en bra idé att samla in pengar till laget så att föräldrarna inte bara behöver betala hela resan för sina barn. Samtidigt så lär barnen sig att arbeta för vad dom vill ha vilket både skapar arbetsmoral men även mycket glädje och gemenskap i laget.

Åker man på ett träningsläger för ca 5 500kr per person så kan man enkelt samla in en 3 000kr per person med en smart arbetsinsats.

3 bra och enkla tips innan ni ska tjäna pengar till lag!

Här nedan har vi listat tre olika bra saker som man ska tänka på innan ni ska börja sälja produkter och tjäna pengar till laget. Med dessa tips kan ni sälja produkter inför ert träningsläger eller cup utomlands.

1. Fokusera på att sälja populära och lättsålda produkter (t.ex. kaffe)

Genom att sälja enkla och populära produkter kommer du få ett större genomslag hos allmänheten när du är ute och säljer dina produkter. De flest personerna dricker kaffe både på jobbet och hemma. Om man knackar på hemma hos någon så är det stor sannolikhet att personen dricker kaffe och kommer köpa kaffe av dig både för att dom ändå snart kommer behöva köpa mer kaffe och att du är en trevlig person som erbjuder dom en produkt dom ändå behöver direkt vi dörren.

Stunden kan även bli bättre när husägaren bjuder in dig och din lagkamrat som står vid dörren för en liten fikapaus. Särskilt äldre människor kan vara i behov av social samvaro och detta kan bli en perfekt kombo. Man gör både samhällsnytta och tjänar pengar till laget! 

2: Anpassa produkterna efter säsong!

Är det sommar så säljer oftast inte isskrapor till bilen så bra, samtidigt som på vintern säljer inte fläktar något vidare. Det gäller att säsongs anpassa sin försäljning till laget efter årstiderna så den blir naturlig. På så sätt kommer ni sälja mer, och tjäna mer pengar till laget för ert träningsläger. 

Det går givetvis bra att sälja isskrapor till bilen på sommaren, men då får man ta i beaktning att ta ett lägre pris, och att efterfrågan inte är detsamma som på vintern.

När man jobbar med dörrknackning är det bra att klä sig efter rätt väder och vind. Går man runt i villaområden kan kan klä sig i bomullsunderställ och då minskar risken för att bli för svettig. Springer man upp och ner i trapphus kan ett ullunderställ vara att föredra då svetten enklare kommer dusta bort från plaget, vilket gör att man inte blir nedkyld lika enkelt.

Spenderar man sin försäljningsperiod för laget i vintermörkret är det värt att ha reflekterande västar så att trafikanter ser både dig och dina lagkamrater. Detta är en enkel livförsäkring.

3. Sätt upp rimliga mål för laget!

Genom att sätta upp realistiska mål behöver ni inte gå alltför besvikna ur en eventuellt misslyckad försäljning. Starta med att beställa enstaka partier av till exempel kaffe och utvärdera hur er försäljning har lyckats.

Det är även roligare om man har satt ett mål att sälja för 50 000 kronor och lyckats sälja för 75 000 kronor istället för tvärtom. Det kommer även ge mer energi för framtida försäljningar man gör för att tjäna pengar till laget för ett träningsläger.

Tjäna pengar företag!

I Sverige finns det en hel uppsjö av svenska företag som erbjuder olika produkter som man kan sälja genom laget för att tjäna pengar till laget, föreningen eller klubben. Pengarna man jobbar in kan man sedan använda för att åka på träningsläger med.

Grenoli

Grenoli är ett kaffeföretag i Göteborg som erbjuder idrottslag och föreningar att sälja kaffe som är rostat lokalt i Göteborg.