Fotbollsresor & Fotbollsbiljetter Aston Villa

Aston Villa FC

Grundad: 1874
Smeknamn: The Gunners
Ort: Aston, Birmingham, England
Arena: Villa Park
Kapacitet: 42 785

Fotbollsresor Aston Villa

Aston Villa är en fotbollsklubb från Birmingham i England. Klubben var en av de klubbarna som var med och bildade The Football League redan 1888, samt man var en av de ursprungliga klubbarna som spelade Premier League 1992. Aston Villa har en klassisk hemmaarena som man har spelat på sedan 1897, vilket gör det perfekt för en fotbollsresa för dig som vill ha den där extra engelska liga fotbollskänslan. Aston Villa har vunnit den Engelska ligan hela 7 gånger. I Aston Villa har flera svenskar spelat bland dem två allra kändaste är Öisaren Marcus Allbäck den mångåriga mittbacksgeneralen Olof Mellberg. Aston Villa kallas oftast för The Villans och har oftast tillhört Premier League och Division 1. Genom åren har klubben har genom åren även samlat på sig en del titlar, men framförallt cuptitlar. En fotbollsresa till Aston Villa kan aldrig bli fel!

Var köper man en fotbollsresa till Aston Villa

Oavsett om du letar efter enbart matchbiljetter eller en hel fotbollsresa till Aston Villa så har du hamnat på rätt sida. Vi samlar alla trygga biljettförsäljare och resebyråer som erbjuder Aston Villa biljetter och paketresor och ger dig som resenär en möjlighet att få en överblick över marknaden och se olika erbjudanden.

Det finns flertalet sportresebyråer på marknaden men priserna kan variera oerhört mycket!

Var köper man fotbollsbiljetter till Aston Villa?

Villa Park ligger beläget i Birmingham ca 3 timmar från London och det är enkelt att ta sig till arenan med med taxi eller buss från centrala Birmingham på cirka 10 minuter.

Villa Park är en extremt anrik och klassisk arena som är ett måste att besöka under en fotbollsresa. Fotbollsbiljetter till Aston Villa hittar du hos flertalet resebyråer och biljettleverantörer vi rekommenderar, du kan även köpa biljetter direkt av Aston Villa FC.

Hur flyger man till Birmingham för en fotbollsresa?

När du ska på en fotbollsresa till Premier League och se Aston Villa, måste du flyga till England. Man kan flyga till direkt till Birmingham men det är ofta lite dyrare, så oftast är det enklast att flyga till London och sedan ta tåget som tar drygt 1 timma och 30 minuter till Birmingham.
Dom fyra största flygplatserna i London är Heathrow, Stansted, Gatwick & Luton. Stansted är Ryan Airs hemmabas och en flygplats där många lågprisflygbolag landar.

Rivalitet med Birmingham City

Aston Villas ärkerival är lokalkonkurrenten Birmingham City, och är ett derby som klassas som ett av Storbritanniens finaste derby med mycket rivalitet och går under namnet The Second City Derby. Aston Villas möten med West Bromwich Albion och Wolverhampton Wanderers har också varit minst lika prestigeladdade.

Säsongen 2010/11 var den första säsongen sedan 1983/84 som samtliga av dessa klubbar spelade i Premier League vilket innefattade många härliga derbymatcher. Man kan även räkna in Coventry City är en lokalkonkurrent, samt Walsall FC som dock är en mindre klubb än de fem övriga i West Midlands.

Var kan jag boka hotell i Birmingham?

Det absolut enklaste om du bara vill boka ett hotell i Birmingham och redan har köpt fotbollsbiljetter på egen hand är att boka via Booking.com eller hotels.com och ta del av deras tusentals olika erbjudanden!