Fotbollsresor & Fotbollsbiljetter Manchester City

Manchester City Football Club

Grundad: 1880
Smeknamn: The Blues
Ort: Manchester, England
Arena: Etihad Stadium
Kapacitet: 68 017

Fotbollsresor Manchester

Manchester City är traditionellt en storklubb, även om man alltid har varit i skuggan av storebror Manchester United. Fram till säsongen 2008/09 var det ganska kämpigt att vara supporter till Manchester City, eller The Citizens som klubben ofta kallas. I slutet av 1990-talet var klubben till och med nere i den engelska tredjedivisionen. I augusti 2008 klev dock investmentbolaget Abu Dhabi United Group in med ett miljardbelopp, vilket gjorde att klubben fick helt nya finansiella muskler. Säsongen 2010/11 kvalificerade sig Manchester City för spel i Champions League och vann FA-cupen. Säsongen 2011/12 tog man hem sin första ligatitel på 44 år.

Var köper man en fotbollsresa till Manchester City?

Oavsett om du letar efter enbart matchbiljetter eller en hel fotbollsresa till Manchester City så har du hamnat på rätt sida. Vi samlar alla trygga biljettförsäljare och resebyråer som erbjuder Manchester City biljetter och paketresor och ger dig som resenär en möjlighet att få en överblick över marknaden och se olika erbjudanden.

Det finns flertalet sportresebyråer på marknaden men priserna kan variera oerhört mycket!

Var köper man fotbollsbiljetter till Manchester City?

Manchester Citys hemmaarena går under många namn. Det officiella namnet är Etihad Stadium, men det är inte ovanligt att man hör namnen City of Manchester Stadium och Eastlands. Etihad Stadium ersatte Citys gamla anrika arena Maine Road inför säsongen 2003/04. Biljetter till hemmamatcher kan du köpa via deras hemsida, men allt eftersom Manchester City blir mer populärt så blir de flesta matcherna slutsålda. Vilket gör det till det smidigaste alternativet att köpa biljetter via en partner till klubben.

Hur flyger man till Manchester för en fotbollsresa?

När du ska på en fotbollsresa till Premier League och se Manchester City, måste du flyga till England. Till Manchester flyger du enkelt från de flesta större flygplatserna i Sverige och Norden. Från vissa flygplatser går det direktflyg, annars är det en mellanlandning för de flesta flygen.

Inför matchen

Staden Manchester har en lång och gedigen historia. Den var länge ett säte för tygindustri i Europa och spelade en stor roll för tygindustrin i hela världen. I väntan på, matchen kan du och dina medresenärer gå på guidade turer och se hur tygindustrin och den industriella revolutionen påverkat staden. Goda möjligheter finns för den shoppingglade resenären att stilla sitt begär då miljonstaden Manchester har en mängd fina butiker och shoppingcenter. Staden erbjuder även en mängd pubar där man kan fukta strupen, ta en bit mat och bygga upp stämningen inför avspark. Efter matchen ges goda möjligheter för ett fortsatt uteliv då stadens barer och nattklubbar slår upp sina portar.

Var kan jag boka hotell i Manchester?

Det absolut enklaste om du bara vill boka ett hotell i Manchester och redan har köpt biljetter på egen han är att boka via Booking.com eller hotels.com och ta del av deras tusentals olika erbjudanden!