Pojknamn på C

Valet av ett passande namn för ens son är en betydelsefull uppgift som föräldrar står inför. Namnet blir en del av barnets identitet och följer med det genom hela livet. Bland de många bokstäverna att välja mellan har bokstaven ‘C’ en särskild charm och mångsidighet. I denna artikel tar vi en närmare titt på några intressanta pojknamn som börjar med C och deras bakgrund, både historiskt och kulturellt.

NamnBetydelse
CaesarNamn med latinskt ursprung.
CalleStavningsvariant för Kalle.
CarlStavningsvariant för Karl.
CarlosSpansk form av Karl.
CarstenLågtysk variant av Christian.
CaspianKommer från ett folkslag kring Kaspiska havet.
CedrikBrittiskt namn som betyder “hövding”, “älskad”, “praktfull gåva”, “belöning” eller “första val”.
CharlesEngelsk och fransk form av Karl.
CharlieEngelsk smekform till Charles.
ChrisEngelskt namn som kommer av Christoffer.
ChristerStavningsvariant för Krister.
ChristianStavningsvariant för Kristian.
ChristofferStavningsvariant för Kristoffer.
ClaesStavningsvariant för Klas.
ClarenceEngelskt namn som härstammar från latin och betyder “den lysande”.
ClausStavningsvariant för Klas.
ClemensStavningsvariant för Klemens.
ClovisOkänt ursprung.
ConnyEngelskt namn som kommer av Conrad och Konstantin.
ConradStavningsvariant för Konrad.
CorneliusLatinskt namn som kommer av cornu, vilket betyder “horn”.
CurtStavningsvariant för Kurt.
  1. Carl: Ett klassiskt namn med tyskt ursprung, Carl betyder “man” eller “fri man”. Det har varit populärt i många europeiska länder under lång tid och har en kunglig klang, bland annat genom kända kungar som Karl den Store.
  2. Casper: En mjukare och modernare variant av det klassiska namnet Jasper. Casper är av persiskt ursprung och betyder “skattmästare”. Namnet har fått popularitet i många engelsktalande länder.
  3. Caleb: Med hebreiskt ursprung och betydelsen “tro, tapperhet” har Caleb blivit allt mer populärt under de senaste årtiondena. Namnet har en tidlös känsla och ett starkt, positivt budskap.
  4. Christopher: Ett namn med kristet ursprung, Christopher betyder “Kristi bärande”. Det har en lång historia och har varit omtyckt i många kulturer. Kortformerna Chris eller Topher ger variation.
  5. Connor: Ett irländskt namn som betyder “hjärta” eller “kärna”. Namnet har blivit populärt internationellt och ger en känsla av styrka och självständighet.
  6. Clement: Ett latinskt namn som betyder “mild” eller “vänlig”. Det har en tidlös charm och kan ge en känsla av vänlighet och ödmjukhet.
  7. Cameron: Med skotskt ursprung betyder Cameron “krokig näsa”. Namnet associeras ofta med skotska klanger och har blivit populärt över hela världen.
  8. Colton: Ett engelskt namn som betyder “kollektören”. Colton ger en modern och dynamisk känsla och har blivit populärt under de senaste åren.
  9. Cyrus: Med persiskt ursprung betyder Cyrus “sol”. Det har en aristokratisk känsla och har historiska kopplingar till persiska kungar.
  10. Cooper: Ett engelskt yrkesnamn som betyder “tunnbindare” eller “tunnmakare”. Det har blivit populärt som ett modernt och lite ovanligare val.

Välja ett namn för ens son är en personlig upplevelse och kan vara inspirerat av kulturella, familjära eller personliga betydelser. Oavsett vilket namn föräldrarna väljer, är det viktigt att det känns meningsfullt och passande för den lilla pojken som kommer att bära det genom livet.