Träningsläger Fotboll

Hos Idrottsguide.se kan du jämföra och läsa allt om träningsläger. Vi är experter på träningsläger och har all information som är värd att veta om träningsläger. Träningsläger är den perfekta resan att göra för dig som är sportintresserad och vill ha kul med laget. Många lag åker på träningsläger för att få ihop gruppen inför säsongen eller toppa formen inför stora tävlingar som SM, DM eller internationella tävlingar. 

Italien

Allt om Träningsläger i Italien

Vi har samlat marknadens bästa information om fotbollsläger till Spanien, Italien, Sverige, Danmark och många fler länder.

Spanien

Allt om Träningsläger i Spanien

Vi har samlar marknadens bästa information om simläger till Spanien, Italien, Sverige, Danmark och många fler länder 

Sverige

Allt om Träningsläger i Sverige

Vi har samlar marknadens bästa information om friidrottsläger till Spanien, Italien, Sverige, Danmark och många fler länder 

Träningsläger

Fotbollsläger

Hos Idrottsguide.se kan du jämföra och läsa allt om träningsläger. Vi är experter på träningsläger och har all information som är värd att veta om träningsläger. Träningsläger är den perfekta resan att göra för dig som är sportintresserad och vill ha kul med laget. Många lag åker på träningsläger för att få ihop gruppen inför säsongen eller toppa formen inför stora tävlingar som SM, DM eller internationella tävlingar. Fotbollslag har åkt på träningsläger från Sverige sedan tidigt 1970-tal. Från början fram till mitten av 2000-talet åkte svenska lag på träningsläger i stor om sträckning på träningsläger för att träna tidigt på naturgräs och då åkte svenska lag på fotbollsläger till främst Danmark, Holland och Spanien.

I takt med konstgräsets intåg i Sverige och fler lag flyttade över till konstgräs året runt trodde många att fotbollslag skulle inte åka på träningsläger längre. Men svenska fotbollslag har fortsätt att åka på träningsläger och nu åker många lag till och med till Spanien för att träna på konstgräs. Många fotbollslag åker idag främst på träningsläger för att få ihop gruppen och att laget ska ha något att se fram emot inför säsongstarten under den långa kalla försäsongen. 

Vad ska man boka på ett träningsläger?

Hotell

När du ska åka på träningsläger är ett hotell viktigt att boka. Det är även viktigt att boka ett hotell efter era önskemål. Vill ni ha 3, 4 eller 4 stjärnigt hotell? Vill ni bo nära stranden? Vill ni ha helpension? Alla dessa frågor är något ni måste besvara.

Träningsplaner

När ni ska åka på träningsläger är det viktigt att ni bokar bra träningsplaner och träningstider som passar er grupp. Natur eller konstgräs är oftast en viktig fråga för många lag. Det finns också extremt varierande kvalité på konstgräset och naturgräset.

Transfer

På ett träningsläger måste ni ha någon slags av transport. Oftast är det en transfer från flygplatsen till hotellet. I många fall på lägret behöver man även boka en transfer mellan hotellet och träningsanläggningen.

Aktiviteter

Många lag som åker på träningsläger vill även passa på att göra någon form av aktivitet. Förslag på aktiviteter som man kan hitta på kan vara allt från att se en fotbollsmatch, besöka museum, vinprovning eller besöka en sevärdhet.

Vad ska man packa inför ett träningsläger?

Du kanske ska på ett träningsläger med laget men vet inte vad du ska packa? Vi har listat vad man ska tänka på och vad man ska packa inför ett träningsläger.